Isnin, 21 Julai 2014

INFOGRAFIK - Tragedi MH17. Apa yang Kita Tahu

17 Julai 2014 merupakan satu lagi detik hitam dalam sejarah penerbangan negara kita. Pesawat MH17 yang membawa penumpang dan anak kapal seramai 298 orang itu, telah terhempas akibat ditembak oleh puak pengganas di timur Ukraine.


Sehingga ke hari artikel ini ditulis, masih tidak ada lagi pihak yang mahu bertanggungjawab terhadap insiden ini. Namun begitu, banyak laporan media yang menyatakan, peluru berpandu yang menembak jatuh MH17 dilancarkan dari kawasan yang dikuasai oleh puak pengganas Ukraine.

Semalam, pasukan penyelamat khas dari Malaysia telah dihantar ke Ukraine bagi mengumpulkan mayat mayat mangsa untuk dibawa pulang ke Malaysia disamping menguruskan perkara perkara berkaitan di sana. Malangnya, seperti yang dilaporkan media. Pasukan penyelamat kita tidak dapat mengakses kawasan terhempasnya MH17.

Infografik ringkas di bawah dibuat bagi menggambarkan fakta fakta penting perihal tragedi malang ini. Marilah kita sama sama mendoakan agar pasukan penyelamat Malaysia dapat menjalankan tugasan mereka dengan sempurna, dan semua mayat mangsa dapat dibawa pulang dengan segera ke negara masing masing. Al Fatihah.1 ulasan:

  1. justice for MH17!! Al fatihah buat yang beragama islam

    www.ourlovebonding.com

    BalasPadam

|