Jumaat, 1 November 2013

WEB - 5 Laman Web Menarik Untuk Belajar Kod Pengaturcaraan

Masa kini menyaksikan bagaimana teknologi mudah alih semakin berkembang saban hari, bermula dari era komputer, komputer peribadi sehinggalah kepada peranti mudah alih seperti tablet dan telefon pintar.

Ada yang mengatakan bahawa jika anda belajar dan tahu bagaimana untuk mengoperasikan kod pengaturcaraan, anda mempunyai kuasa dan peluang yang cerah untuk merealisasikan impian anda, selain daripada itu, jika anda seseorang yang mahu memulakan syarikat teknologi anda sendiri, kemahiran ini adalah satu kemestian.

Impak revolusi ilmu internet yang kini bebas dan meluas untuk diakses oleh orang ramai, telah membuatkan Datuk Bandar New York - Michael Bloomberg sendiri berazam untuk belajar kod pengaturcaraan. Azam tersebut adalah azam baru baginya untuk tahun 2012.

20 tahun lepas, untuk seseorang itu belajar kod pengaturcaraan, dia perlu mengambil kursus kursus tertentu di universiti semasa tahap pembelajaran tertier sahaja. Namun begitu, terima kasih kepada "Perpustakaan Baghdad" alaf baru yang kita ada ini, semuanya telah tersedia. Sekarang, setiap daripada kita mempunyai potensi untuk belajar kod pengaturcaraan dengan mudah!

CODECADEMY

CODE RACER

CODE SCHOOL

TREEHOUSE

UDACITY


1 ulasan:

|