Selasa, 29 Oktober 2013

SENI REKA - Motorola & Phonebloks Umum Telefon Pintar Modular (Dikemas Kini)

Motorola baru sahaja mengumumkan keinginan mereka untuk menjalankan penyelidikan telefon pintar modular, diberi nama Projek Ara. Inisiatif ini akan statuskan sebagai projek sumber terbuka dimana pembangunanya boleh disertai oleh pembangun pembangun di seluruh dunia.

Seperti yang diberitahu Motorola, mereka mahukan satu perkakasan yang yang sama hebatnya seperti apa yang Android miliki sekarang, dengan harapan, suatu ekosistem telefon pintar yang baharu dimana and anda boleh menaiktaraf telefon anda dengan membeli skrin paparan dan cip pemprosesan sendiri.Motorola akan bekerjasama dengan Phonebloks, yang seperti mana anda ketahui sebelum ini, telah melancarkan konsep telefon pintar modular mereka sendiri. Dengan kapasiti Motorola yang kini dimiliki Google itu, ditambah pula kepakaran mereka dalam bidang teknologi pembuatan, ia akan bekerjasama dengan komuniti Phonebloks dalam proses pembangunan peranti ini kelak.

Motorola kini sedang dalam usaha mencari pembangun pembangun berpotensi untuk membangunkan modul Ara ini. Ia dijangka akan dilepaskan dalam bentuk kit pembangun pada musim sejuk akan datang.

KEMASKINI VIDEO BARU
Jika anda berminat untuk menjadi sebahagian daripada Projek Ara, anda boleh menyertainya di laman web ini.

PROJEK ARASUMBER 1

Tiada ulasan:

Catat Komen

|