Isnin, 28 Oktober 2013

SENI REKA - Konsep Rekaan iWatch, Betulkah?

Desas desus Apple akan melancarkan jam pintar versinya sendiri masih lagi bertiup kencang, tambahan lagi Samsung baru sahaja mengumumkan Galaxy Gear mereka tempoh hari. Buat masa ini, pasaran jam pintar masih dalam fasa percubaan, dimana rata rata pengguna yang membelinya adalah tergolong dalam kalangan peminat teknologi.


Seperti biasa, ramai yang berharap, Apple akan datang dengan ciptaan jam pintarnya yang tersendiri, dimana, seperti kebiasaan produk produk Apple yang lepas, ia duduk dalam kelasnya tersendiri. Belakangan ini, berita ini semakin diuarkan uarkan di dunia Internet, dah saya 80% yakin, produk ini akan akan datang semasa pehujung 2013 atau pun pertengahan 2014.

Walau bagaimanapun, Thomas Bogner datang dengan inisiatifnya sendiri, dimana dia telah mereka konsep iWatch menurut citarasanya. Konsepnya kelihatan seperti Nike Fuelband, tetapi dengan lebihan ciri iOS.

Walaupun kelihatan agak tidak praktikal dari segi skrin sesentuhnya, tapi apa yang saya boleh katakan, konsep rekaan ini memang menarik dan ringkas! Ia adalah jam pintar seperti yang sepatutnya!


Tiada ulasan:

Catat Komen

|