Jumaat, 25 Oktober 2013

REKA SEMULA - Konsep Antaramuka Pengguna Android 5.0

Dikhabarkan menjelang pertengahan 2014, Android 5.0 akan dilepaskan bagi menyambung kesinambungan sistem operasi tersebut yang sebelum ini mengumumkan nama bagi Android 4.4 sebagai KitKat.

Menurut laman web Android Central, pada bulan Februari 2013 yang lepas, Google diketahui sedang mengusahakan Kernel Linux 3.8, dan ini memberi sedikit bayangan bahawa Android 5.0 akan dikuasakan dengan Kernel tersebut. Selain daripada itu, ciri Kernel 3.8 ini yang dikatakan hanya mengguna ingatan capaian rawak (ICR) atau RAM yang rendah membolehkan peranti Android 5.0 akan datang beroperasi dengan lebih baik dari segi kepantasan dan penggunaan bateri yang efisien.

Menyedari kedatangan Android 5.0 tidak lama lagi, satu komuniti pereka grafik dari Budapest, Hungary yang menggelarkan diri mereka Codebuild telah mereka konsep antaramuka pengguna bagi Android 5.0 menurut interpretasi mereka.

Seperti biasa, rekaan yang ringkas, minimal dan rata menjadi pilihan mereka untuk konsep kali ini. Oh ya, sekali pandang, semacam diinspirasikan daripada iOS 7 pula.
Tiada ulasan:

Catat Komen

|