Rabu, 30 Oktober 2013

PERISIAN - Jangan Risau Lagi, Instagram akan dilepaskan untuk Windows Phone

Antara faktor yang menyebabkan saya masih teragak agak untuk mencuba Windows Phone secara serius adalah bilangan koleksi aplikasinya yang masih sedikit dan tidak kompetitif jika dibandingkan dengan Android dan iOS.Namun begitu, belakangan ini, apabila Microsoft sudah pun membeli syer dalam Nokia - secara terperincinya membeli jabatan peranti mudah alih, pasaran Windows Phone telah pun meningkat seperti yang dilaporkan sebelum ini. Selain daripada itu, Nokia juga telah mengumumkan beberapa siri baru tablet Lumia mereka yang dijana oleh Windows RT.

Getty Images/Justin Sullivan


Strategi pemasaran Windows dan Nokia yang sungguh agresif ini dimeriahkan lagi semasa majlis Nokia World pada minggu lepas apabila pihak Nokia telah pun mengumumkan bahawa perisan fotografi sosial terkenal, Instagram akan hadir tidak lama lagi untuk Windows Phone. Membuatkan OS peranti mudah alih yang dipandang rendah ini telah pun cukup syaratnya untuk bersaing secara adil dengan OS yang lain.


Jadi jangan risau lagi! rangkaian rasmi aplikasi sosial wajib kini telah pun dicukupkan dalam Windows Phone - Facebook, Twitter, Foursquare dan Instagram.

SUMBER 1
SUMBER 2

Tiada ulasan:

Catat Komen

|