Jumaat, 25 Oktober 2013

PERISIAN - Cover Untuk Android. Pemilih Aplikasi Yang Tepat Pada Masanya

Pencirian Konteks yang digerakkan oleh maklumat masa, cuaca, kedudukan adalah salah satu ciri yang wajib ada dalam peranti pintar mudah alih pasa masa sekarang. Telefon pintar anda, mampu mengetahui dimana kedudukan anda, kemana anda hendak pergi dan dengan siapa anda bersama.

Contoh yang paling ketara yang anda boleh lihat berkenaan dengan perincian ini adalah seperti Google Now, Siri, Instagram dan juga Waze. Disaat anda membuka aplikasi tadi, ia akan segera menggunakan maklumat maklumat di atas untuk membuat capaian kepada arahan yang anda berikan.Hari ini, Cover dilepaskan. Ia adalah hasil tangan bekas bekas jurutera daripada Facebook, Yahoo dan juga Google. Aplikasi yang menarik ini, akan menggantikan skrin kuncian asal Android kepada sesuatu yang lebih interaktif kerana, ia akan memaparkan ikon kekunci pintas kepada aplikasi aplikasi kegemaran anda.

Apa yang mengagumkan, ikon kekunci pintas tersebut akan bertukar tukar mengikut lokasi anda dan juga waktu. Seperti contoh, katakan anda sedang memandu, ikon kekunci pintas Waze akan muncul, manakala jika katakan anda sedang berada di pejabat, ikon kekunci pintas seperti Gmail, Dropbox dan juga Evernote pula akan muncul.

Aplikasi ini akan belajar dengan sendirinya mengikut rekod penggunaan aplikasi anda saban hari, dan mejelang hari hari yang berikutnya, aplikasi ini akan memaparkan ikon kekunci pintas yang lebih tepat. Dengan hanya melayangkan jari anda, anda dapat membuka aplikasi pilihan.

Aplikasi ini masih belum berada di Google Play buat masa ini. Nantikan kemaskini daripada Rekareka.

Hebat bukan?

COVER
SUMBER

Tiada ulasan:

Catat Komen

|